Marketing

Een Miljoenenbedrijf Opbouwen met PR: Kansen Vergroten met Zichtbaarheid (DEEL 2)

zichtbaarheid kansen vergroten

Een Miljoenenbedrijf Opbouwen met PR: Kansen Vergroten met Zichtbaarheid (DEEL 2)

Dit is deel twee van onze driedelige serie artikelen genaamd Een miljoenenbedrijf opbouwen met PR. Lees hieronder de kansen om daarmee je zichtbaarheid te vergroten

1 – De gunstige resultaten van zichtbaarheid in de media

Wat gebeurt er als een bedrijf zichtbaarheid krijgt door de media op een hoog niveau? De leads en verkopen nemen toe. Als de nationale media een (positief) verhaal publiceren of uitzenden, dan is er altijd een hoger volume leads en verkopen. Behalve geld zijn er veel redenen waarom geschonken media-aandacht tegenwoordig zo enorm waardevol is voor merken en bedrijven.

Gelooft u niet dat de media veel grip heeft op mensen in Nederland? Kijk eens naar deze cijfers van het Ministerie van OCW die laten zien dat we gemiddeld 8,5 uur per dag met media bezig zijn, of althans de gemiddelde Nederlander. In de VS is dat gemiddeld zelfs 11 uur.

(“Amerikaanse volwassenen zijn per dag 11 uur bezig met media)(Nederlandse volwassenen zijn per dag 8,5 uur bezig met media”[Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, 2018])

Hierbij is gekregen media veruit veel belangrijker dan gekochte advertenties, omdat het bij aandacht in de media die u wordt gegeven, in elk geval theoretisch gezien, de bedoeling is dat die objectief is. Dus geeft dit u geloofwaardigheid die u (theoretisch) niet kunt kopen.
Nu zijn er wel dingen als advertorials, productplaatsing en zelfpromotie, zoals bijvoorbeeld Eigen-Huis-en-Tuin of Heel Holland Bakt die haar eigen kookboeken aanprijzen, maar over het algemeen blijft het toch wel het idee dat als de media een verhaal maakt over uw merk, dat zeer waardevol is, zoals we al schreven in het eerste artikel van deze drie.
Los van de toenamen van het volume van verkopen en van geloofwaardigheid, zijn er nog vele andere voordelen van geschonken aandacht in de media, waaronder (maar niet beperkt tot):

  • Het bereiken van nieuwe en nog niet bediende doelgroepen – die uw merk voor de eerste keer opmerken
  • Marktleider worden in de branche – het eerste merk binnen een categorie
  • Het creëren van nieuwe ambassadeurs voor het merk – diegene die enthousiast zijn over het merk ontdekken en activeren
  • Nieuwe mogelijkheden voor netwerken en partnerschappen scheppen – wat resulteert in meer sales
  • Excellente vulling van social media – niets beter dan een aantal mooie woorden van anderen over uw merk delen
  • Het verhogen van de waarde van uw merk voor potentiële en bestaande klanten
  • Het verhogen van de waarde van uw merk met het oog op uw acquisitie
  • Een bekende naam worden in het huishouden – zie die bekendheid ook als iets dat verkopen opstuwt wanneer er in de toekomst geadverteerd wordt
  • Het ontwikkelen van nieuwe producten met behulp van veel meer feedback

Zoals uit het bovenstaande wel blijkt, zijn de gunstige gevolgen van media-aandacht veel groter dan een gewone ROI-berekening kan voorspellen.

2 – De lange tentakels van aandacht in de media

Volgens een recent Hubspot onderzoek over koopgedrag hebben meer dan de helft respondenten nieuwe producten en bedrijven leren kennen door familie en vrienden. Vergeleken met slechts 28% door tijdschriften en kranten, en slechts een schamele 12% door blogs.

(53% ontdekt nieuwe producten en bedrijven via familie en vrienden)

Waarom is dit dan goed nieuws over media-aandacht? Omdat, als u er eens dieper over nadenkt, de vraag is waar de familie en vrienden voor het eerst in aanraking kwamen met de producten en bedrijven waar ze het over hadden? Grote kans dat dat een mediakanaal, social media-account, of iets soortgelijks was dat voorbij kwam in hun dagelijkse 8,5 uur durende tocht door het medialandschap.
Met andere woorden, de gunstige gevolgen van de zichtbaarheid gaat veel langer door dan slechts bij de eerste keer dat u in de media wordt genoemd. Het stuwt namelijk ook het aantal aanbevelingen door familie en vrienden op zodra zij een product of service hebben gebruikt en er goede ervaring mee hebben.
Het idee van mond-op-mond reclame en PR laat ook zien hoe dit werkt met het hebben van een zeer hoogwaardige merkpropositie. Een geweldig en lovenswaardig product.

Als u hierin tekortschiet dan is er geen enkele hoeveelheid PR die dat op kan lossen.

Het is makkelijk om in te zien dat zichtbaarheid kansen doet vergroten voor de korte en lange termijn winst ontstaan voor bedrijven die bereid zijn om werk te maken van het bereiken van het zeer grote medialandschap door hard werken en vastbeslotenheid.

In het volgende artikel zoomen we in op het ontwikkelen en onderhouden van een PR- campagne die een miljoenenmerk creëert die de tijd doorstaat.

COVID-19 Herstelprogramma: Gratis nationale verspreiding van een persbericht

COVID-19 heeft een behoorlijke tol geëist voor kleine bedrijven door het hele land. Wij willen ons steentje bijdragen om u weer overeind te helpen en PR is één van de beste manieren om dat voor elkaar te krijgen.

Registreer u daarom nu voor een beperkte tijd voor een extra verspreiding van een persbericht, waar wij u op trakteren. Helemaal gratis, geen creditcard nodig. Bezoek Free.FaselisGrowth.com om u vandaag nog te registreren.

 

 

door Clark Covington

Tags: , ,

Meer Vergelijkbare Berichten

Vorig bericht
Een Miljoenenbedrijf Opbouwen met PR: De Kracht en Waarde van Geloofwaardigheid (DEEL 1)
Volgend bericht
Een Miljoenenbedrijf Opbouwen met PR: Hoe En Waarom Levert een Goede Langetermijn-PR Veel Rendement Op (Deel 3)
Recente Berichten
Menu