Marketing

Meer Website Traffic Via Social Media – 5 Manieren

website traffic

Meer WebsiteTraffic Via Social Media – 5 Manieren

Nu iedereen urenlang aan het surfen is op hun social media sites, is het geen verrassing dat ondernemers de waarde hebben ingezien die deze platforms bieden in het vergroten van het publiek voor hun merk. Hoewel vele bedrijven besluiten om de wereld van social media binnen te stappen, halen veel er niet de maximale mogelijkheden uit. Lees verder en leer hoe u de social media accounts van uw bedrijf optimaal kunt benutten en meer traffic naar uw website kunt krijgen.

Ongeacht het type bedrijf dat u heeft kan social media helpen om veel bezoekers op uw website te krijgen. De sleutel zit hem in 5 basale regels die bijdragen aan de zekerheid dat uw volgers op uw homepage terecht gaan komen.

Lees hieronder 5 tips hoe u meer traffic naar uw website kunt krijgen:

1 – Onderzoek welke platformen uw doelgroep het meeste gebruikt

Of u nu pas net bent begonnen om uw bedrijf via social media in de markt te zetten of al accounts op meerdere sites heeft opgebouwd, het is altijd belangrijk om te onderzoeken welke platformen het meest gebruikt worden door uw doelgroep.
Dit kan door uw bedrijf te evalueren, uw doelen vast te stellen en te bekijken wat voor soort content uw website oplevert. Dit gaat u helpen om vast te stellen welke social media platformen het beste passen bij uw bedrijf. Als uw website, bijvoorbeeld, behoorlijk visueel is ingericht, dan zijn social media sites zoals Pinterst, Instagram, Facebook en Youtube waarschijnlijk geweldige opties. Als u bedrijf in plaats daarvan een site heeft die vaak meer tekstuele content uitbrengt, gefocust op handel of professionele topics, dan is LinkedIn de betere optie.
Door dit vast te stellen voordat u accounts aanmaakt op verschillende platforms, krijgt u een beeld van waar uw content het beste past. Dit bespaart u veel tijd en zorgt dat u gericht te werk kunt gaan en ondertussen betere resultaten behaalt.

2 – Zorg voor een compleet en kloppend profiel

Voor velen klinkt deze stap als meer dan logisch. Toch krijgt een groot deel van merkprofielen het maar niet voor elkaar om het profiel van de social media pagina’s goed op te bouwen. Deze vaak gemaakte fout zorgt er niet alleen voor dat uw bedrijf er slordig en onprofessioneel uitziet, het breekt bovendien uw merk af door het niet weergeven van informatie die in de gedachte van potentiële klanten essentieel is om beslissingen over aankopen te maken.
Of het nu gaat om de over-ons sectie op Facebook, uw Twitter of Instagram biografie, of zelfs informatie op een Linkedin bedrijfspagina, er moet op zijn minst informatie op staan als: openingstijden, de website URL, een korte biografie en overige informatie die essentieel is voor uw manier van zaken doen. Deze informatie moet te vinden zijn op ELK social media profiel dat in handen is van uw bedrijf.

3 – Publiceer deelbare content

Als u iets op social media post, dan moet iedere post een doel hebben.  Overweeg op welk platform u het post, stel dan de SMART doelen van de post vast. Heeft u deze doelen helder, dan heeft u een betere blik op wat voor soort post u nodig heeft om deze doelen waar te maken.
Alle content moet zodanig zijn opgesteld dat het interesse wekt, mensen zich betrokken laat voelen en een call-to-action verzoek bevat.

4 – Maak content op basis van het visuele

Vele social media platformen leggen een grote nadruk op visuele content. Sites zoals Twitter, Facebook en Instagram maken het mogelijk dat uw blik vangende visuele content creëert die de aandacht van uw publiek trekt. Zelfs als de content die u post zwaar tekstueel is, zoals een blog of een recept, moet u zich toch focussen op het maken van ondersteunende visuals met een link naar de pagina die u eigenlijk promoot.

5 – Post tijdens drukkere uren voor meer website traffic

Het posten van goed getimede, interessante content is slechts het halve werk. De andere helft vraagt erom dat u er voor zorgt dat u post tijdens die tijden dat uw doelgroep online actief is. Deze tijdspannes worden vaak aangeduid als de “drukkere uren.”
De meeste social media sites geven cijfers vrij met grafieken die laten zien wanneer uw volgers het meest actief zijn. Gebruik deze informatie om posts in te plannen in diezelfde tijdspannes om het aantal views van uw content te verhogen.

door Isaiah Bradford

Tags: ,

Meer Vergelijkbare Berichten

Vorig bericht
Beurzen & Expo’s: Hoe u uw kansen kunt vergroten en opvalt ten opzichte van concurrenten
Volgend bericht
Bloggen Voor Merksucces: Blogs Maken Die Nieuwe Klanten Aantrekken
Recente Berichten
Menu