Media Relaties

Voordelen Van Externe PR-Experts

externe pr experts

Voordelen Van Externe PR-Experts

Wanneer bedrijven hun business beginnen, moeten er veel besluiten genomen worden. Zo moeten ze bijvoorbeeld kiezen waar ze hun beperkte marketingbudget aan gaan uitgeven. De slimme ondernemers weten dat geld investeren in externe Public Relations-experts voordelen oplevert. Naarmate ze groter worden, huren ze iemand (vast) in om dit werk te doen. Andere ondernemers zien niet één-twee-drie in waarom dit belangrijk is. Lees hieronder wat de voordelen zijn om met externe Pr-Experts te werken. 

Start-ups en ondernemers schuiven vaak veel marketing euro’s naar digitale reclame en Social Media. Ze vergeten vaak om Public Relations experts in te huren of om te adverteren via print marketing. Soms begrijpen ze de waarde hier niet van. In andere gevallen zien ze drukwerk als een dood medium. Het gebruik van een Public Relations-personeel heeft echter voordelen. Lees dit artikel en ontdek waarom u Public Relations experts zou moeten willen inhuren.

1- Exposure

Wanneer u externe experts of in-house Public Relations medewerkers inhuurt, zorgt u voor meer exposure voor uw bedrijf, naam, merk en producten. PR-vertegenwoordigers zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de media-aandacht krijgt die het nodig heeft om aan de slag te gaan. Ze richten zich niet uitsluitend op digitale marketing. Ze pushen voor aandacht in alle soorten media: Print, Radio en TV, Online en Social. Hoe meer tijdschriften en televisieshows een verhaal over je runnen, hoe meer mensen te weten komen wie je bent. Dit levert een grotere kans op op meer inkomsten.

2 – Ervaring

PR-professionals zijn opgeleid om bedrijven en hun producten te promoten. Ze hebben genoeg ervaring om op het juiste moment de juiste boodschap bij de juiste persoon te krijgen. Ondernemers weten vaak niet hoe hun bedrijf te promoten of een persbericht te schrijven. Sommigen snappen ook niet wanneer ze er een moeten verzenden. Externe pr-experts weten dit allemaal, vanwege hun opleiding en ervaring.

3 – Netwerk

Externe pr-experts hebben vaak goede relaties met redacteuren, producenten en online bloggers. Ondernemers kunnen door externe pr-experts te gebruiken dit netwerk benutten. Ze hebben, als journalisten een goed contact hebben met de persoon die het persbericht verstuurt, een hogere kans om hun verhalen (digitaal) gepubliceerd te krijgen of om uitgezonden te worden. Dit geldt vooral wanneer een bedrijf net geopend is en vrijwel geen naamsherkenning heeft. Als u geen naamsbekendheid heeft, moet u een deskundige inhuren wiens naam bekend is bij de journalist die over uw branche gaat.

4- Kennis van “beats”

Kranten, bloggers, podcasters, handelstijdschriften en online publicaties hebben “beats”. Dit zijn de specifieke secties die gespitst zijn op een bepaalde branche, zoals onroerend goed. Als u een bedrijf heeft voor gezondheidsproducten, wilt u uw persbericht natuurlijk niet naar de vastgoedredacteur sturen. PR-professionals kennen deze indelingen. Je kunt dit vergelijken met gespecialiseerde artsen. Zij kennen de redacteuren en weten bij welke u moet zijn voor uw product. U kunt er dus op vertrouwen dat zij uw bericht naar de juiste mensen sturen. Faselis Growth heeft een format gecreëerd dat ervoor zorgt dat uw bericht elke keer naar de juiste persoon wordt gestuurd.

5 – Goedkoop

Gekeken naar de hoeveel tijd u besteedt aan het onderzoeken van publicaties en redacteuren, en hoeveel tijd u kwijt bent aan het schrijven van een persbericht, is het inhuren van een Public Relations-persoon goedkoper en efficiënter. Bovendien is dit geld goed besteed, omdat u een deskundige dit voor u laat doen, met betere resultaten. Faselis Growth biedt een aantal abonnementen aan, die behoorlijk goedkoop zijn in vergelijking met wat u zou hebben uitgegeven, en u heeft bovendien meteen de expertise die u nodig heeft.

door Louise Harris

Bezoek voor meer informatie onze Faselis website 

Tags: , ,

Meer Vergelijkbare Berichten

Vorig bericht
Gebruik Coronavirus In PR – 3 Manieren
Volgend bericht
Waarom Investeerders Ondernemers In de Media Willen Zien?
Recente Berichten
Menu