Medya İlişkileri

Gazetecilerin İletişim Bilgileri Nasıl Bulunur?

gazetecilerin iletişim bilgileri

Gazetecilerin İletişim Bilgileri Nasıl Bulunur?

Halkla İlişkiler uzmanları, basın bültenlerini doğru kişiye gönderdiklerinde yayınlanma şansının daha yüksek olduğunu çok iyi bilir. Ancak, doğru kişiyi bulmak her zaman kolay değildir. Nereye bakılacağını bilmek özel bir yetenek gerektirir. Bu yazımızda gazetecilerin iletişim bilgileri için onları kolayca bulmanızı sağlayacak çeşitli ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Basın bülteninizi göndermeden önce hangi yayınlara ve gazetecilere göndereceğinizi bilmeniz yansıma almanız açısından büyük önem taşır. Basın bülteninizi gönderdiğiniz gazetecilerin ve yayınların hikayenizle ilgilenmesi en muhtemel kişiler olduğundan emin olmalısınız. Bu, basın bülteninizin kesinlikle yayınlanacağı anlamına gelmese de yayınlanma şansını büyük ölçüde artıracaktır. Biraz araştırma yaparak doğru gazetecilerin iletişim bilgileri ulaşabilirdir.

  1. Yayınların Web sitelerinde arama yapın – İster gazete olsun ister dergi ya da TV neredeyse tüm yayınların birer Web sitesi bulunur. Bu Web sitelerinde yayınların adres ve telefon bilgilerinin yanı sıra künye kısımlarında e-posta adresi ve telefon gibi iletişim bilgilerini de bulabilirsiniz. Ayrıca birçok yayının Web sitesinde basın bültenlerinin hangi e-posta adresine gönderileceği bilgisi de yer alır. Biraz zaman alsa da birçok gazetecinin ve yayının bilgisine bu yöntemle ulaşabilirsiniz. Elbette burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey yazı işleri kadrosunun bilgilerine ulaşmanız, reklam ya da muhasebe ile ilgili kişilerin iletişim bilgileri hiçbir işinize yaramayacaktır. Televizyon ve radyolar için de benzer şekilde hedefinizde hangi program veya sektör varsa onunla ilgili kişi ya da kişilerin bilgileri sizin işinize yarayacaktır. Özellikle basılı yayınlarda doğru kişiyi bulmak büyük önem taşır. Eğer bülteniniz tüm okuyucu kitlesini ilgilendiren bir konuya sahipse yayındaki tüm muhabir ve editörler bülteninizle ilgilenebilir. Ancak belirli bir konuya ya da sektöre yönelik bir bülten gönderiyorsanız bu durumda doğru kişiye ulaşmanız büyük önem taşır. Bunun için yayının geçmiş sayılarında kısa bir araştırma yapmak size bu konuda bir fikir verecektir. Böylece doğru gazetecinin kim olduğunu öğrenebilir ve bültenin doğru kişiye gittiğinden emin olabilirsiniz. Yayınların web sitelerinde bulunan formlardan kaçının. Doğru isme ulaşmada bu formların size pek fazla yardımı olmayacaktır.
  2. Liste hizmeti satın alın – Bülten gönderim listesi hazırlamak size zor geliyorsa ya da yeterli kaynağa sahip değilseniz bir başkasının bu işi sizin yerinize yapmasını sağlayabilirsiniz. İşte bu noktada devreye Faselis giriyor. Faselis’in bünyesinde gazetecilerin ve yayınların listesini sürekli güncelleyen çalışanlar bulunuyor. Bu çalışanlar, yayınları sürekli telefonla arıyor, yayınları tarıyor, sosyal medyayı takip ediyor ve listelerin sürekli güncel kalmasını sağlıyor. Örneğin sosyal medyada ya da başka bir kanalda bir gazetecinin ayrıldığını ya da başka bir yayına geçtiği konuşuluyorsa Faselis bu bilgiyi doğrulayarak anında listelerini güncelliyor. Faselis’in gelişmiş hizmetlerini kullanarak çeşitli kriterleri kullanarak kendi listenizi oluşturabiliyor ve bültenlerinizin doğru gazetecilere doğru zamanda ulaştığından emin olabiliyorsunuz. Ayrıca dağıtım raporları sayesinde bültenlerinizin hangi gazetecilere ulaştığını, kimler tarafından açıldığını ve diğer bilgileri görebiliyorsunuz. Elbette bu tür listeler sağlayan başka şirketler de var ancak hiçbirisinin verdiği hizmet Faselis’in verdiği hizmetlerin yanına dahi yaklaşamıyor. Kısacası listeleri sürekli güncellemek zorunda kalmamak, bültenlerinizin doğru gazetecilere ulaştığından ve istenmeyen posta (spam) klasörüne düşmediğinden emin olmamak için Faselis’i kullanmanız hem zamandan hem paradan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
  3. Blogları Okuyun – Blog yazılarının sonunda yazıyı yazan kişinin Web sitesine bir bağlantı ya da kendisiyle ilgili bilgilerin bulunduğu bir kısım bulunur. Buradan yazarın e-posta adresine ya da diğer iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yazarın daha önce yazdığı yazıları okuyarak hangi konulara önem verdiğini, hangi hikayeleri yazısına taşıdığını daha iyi anlayabilirsiniz. Böylelikle konusuyla alakalı olarak bülteninizi en doğru kişiye gönderdiğinizden emin olabilirsiniz.
  4. Arayın ve Sorun – Her ne kadar dünya daha fazla dijitale doğru ilerlese de eski yöntemlerin artık işe yaramadığını söylemek biraz zor. Eski yöntemler hala gayet güzel bir şekilde işlemeye devam ediyor. Bülteninizi göndermek için doğru gazetecinin iletişim bilgileri bulunmadıysa eski yöntemleri kullanın ve telefonunuzu alıp yayını arayın. Yayını aradığınızda yazı işleriyle görüşmek istediğinizi söylediğinizde sizi yazı işleri bölümüne bağlayacaklardır. Yazı işlerine bağlandığınızda basın bültenlerini kime ve hangi e-posta adresine, ne zaman gönderebileceğinizi sorun. En doğru bilgiye bu şekilde ulaşabilirsiniz.

Doğru iletişim bilgilerine sahip olduğunuzda çok daha iyi sonuçlar alırsınız. Bu yöntemleri deneyin ve başarı oranınızın artıp artmadığına bir bakın.

Gazetecilerin İletişim Bilgileri Nasıl Bulunur? –  SONRAKİ ADIM

Doğru kişilerin adına ve iletişim bilgilerine ulaşmak zorlu bir süreçtir. Bu süreci bu konuda uzman olan bir şirketten yardım alarak daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Doğru gazetecilere ve yayınlara ulaşmak için Faselis Growth ve Faselis Professional çözümlerini inceleyin. Bu çözümler sayesinde gazetecilerin ve yayınların en güncel iletişim bilgilerine kolaylıkla erişebilirsiniz.

Yazar: Louise Harris

 

Tags: , ,

Daha Fazla Benzer Yazı

Önceki yazı
Basın Bültenlerinin Seçiminde Reklamlar ve Izlenme Oranları Büyük Rol Oynuyor
Sonraki yazı
Yaz Aylarında Bülten Göndermek – 4 Önemli Neden
Son Yazılar
Menü